neděle 6. ledna 2013

Chlorella

Chlorella je sladkovodní zelená řasa s léčivými účinky

Léčivou sílu rostlin nepředstavují jen bylinky z louky či zahrádky. Hitem posledních let se naopak stal rostlinný elixír s jedinečnými účinky na naše zdraví - jde o mikroskopickou jednobuněčnou sladkovodní řasu jménem Chlorella. O její síle svědčí i to, že na naší planetě úspěšně přežívá již 2,5 miliónu let. Chlorella obsahuje nejvyšší zastoupení chlorofylu ze všech známých rostlin.
Ovšem tato řasa není užívána pro vysoký obsah chlorofylu, ale hlavně proto, že pro člověka představuje jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek, takže je chlorella často označována za nejzdravější stravu v historii.
Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokáží pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně borreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Zapomenout nesmíme ani na chlorofyl - žádná jiná rostlina ho totiž neobsahuje tolik, jako právě chlorella. Právě toto barvivo výrazně pomáhá zlepšit krevní obraz, urychlit hojení ran, a dokonce i potlačit nepříjemné tělesné pachy.

Kromě toho má však chlorella i další pozitivní účinky na organismus:

  • pomáhá zvýšit imunitu a sexuální výkonnost
  • přispívá k celkovému pročištění a detoxikaci organismu
  • zvyšuje celkovou odolnost organismu vůči infekcím
  • příznivě ovlivňuje pH organismu
  • podporuje trávení
  • působí preventivně proti rakovině
  • pomáhá zlepšit stav diabetiků
  • mírní negativní dopady stresu
  • pomáhá  se vypořádat s chronickou únavou
  • přispívá k ochraně srdce a cév a snížení hladiny cholesterolu
  • podporuje léčbu zánětů dásní, aft a oparů
  • napomáhá snížit výskyt astmatických záchvatů
  • pozitivně ovlivňuje spánek, myšlení a paměť

Spolu s chlorellou je pro detoxikaci organismu často doporučován také mladý ječmen - blahodárný nápoj plný vitamínů, minerálních látek, stopových prvků, enzymů a aminokyselin. Někdy nazýván též jako zelený ječmen.

Za své unikátní účinky vděčí chlorella především svému složení. Obsahuje totiž nejen většinu důležitých vitaminů a minerálů - najdeme zde například vitamin B12, který se v rostlinách vyskytuje jen vzácně (a proto také často chybí vegetariánům), vysoký obsah železa, vápníku (11x více než v mléce) apod. - ale i další, zcela jedinečné látky:  
Růstový faktor CGF - jedna z nejdůležitějších složek chlorelly. Jedná se o směs DNA, RNA, aminokyselin, vitaminů a dalších látek, která výrazně podporuje buněčný růst. Díky tomu nejen napomáhá celkovému posílení a omlazení organismu, ale rovněž podporuje hojení ran, regeneraci jaterní tkáně a růst prospěšné střevní a vaginální mikroflóry. Působí silně „prebioticky", tzn. zvyšuje rychlost růstu i kvalitu života střevní i vaginální mikroflóry. CGF až 4x urychluje růst např. acidofilní kultury. Prebiotika jsou důležitější než biotika samotná, neboť upravují prostředí, ve kterém mikroflóra žije. Užíváním chlorelly vytváříme podmínky pro růst prospěšných bakteriálních kultur, jež nás chrání před civilizačními nemocemi, např. před plísněmi. Největší koncentraci CGF má Chlorella pyrenoidosa.
Chlorofyl - v roce 1940 psal chirurgický časopis „Journal of Surgery" o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Je pozoruhodné, že hemoglobin, naše krevní barvivo, má (kromě ústředního prvku) stejnou strukturu jako chlorofyl. Rostliny díky chlorofylu žijí a dýchají, lidem zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran a brání zánětům. Také zlepšuje okysličení organismu, čímž brání vzniku infekčního prostředí. Léčitelé tvrdí, že zelené barvivo uchovává sluneční energii, která nám předává moudrost a lásku. Věda to podporuje. Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, ze které se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. S poklesem hodnoty serotoninu přijde deprese a únava. Večer tělo přeměňuje serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Je to pozoruhodná shoda vědy a intuice.
Chlorellin - Chlorella nepracuje pouze jako probiotikum, ale působí i antibakteriálně. Obsahuje látku nazvanou chlorellin, která je přírodním antibiotikem. Podobně antibioticky působí v česneku látky allicin a ajoen. Na rozdíl od chemických antibiotik působí chlorellin pouze proti patogenním organismům bez poškození trávicí mikroflory. Proto je možné velkými dávkami Chlorelly pyrenoidosy docílit u infekčních onemocnění i antibiotického efektu. Dr. Liebke v případě infekcí doporučuje „šokovou terapii". Tj. 3x denně až 50 tablet (a pokračovat několik dní). Často se podaří infekci zcela zastavit, nebo alespoň urychlit léčbu.  
Sporopollein - tato látka je obsažena ve střední části buněčné stěny Chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina působí díky sporopolleinu zcela výjimečně. Buněčné stěny na sebe nevratně váží toxické látky, které potom z organizmu odcházejí přirozenou cestou (stolicí). Dr. Liebke se věnoval výzkumu očistných schopností chlorelly u lidí trpících otravou zubními (amalgámovými) výplněmi. Konstatoval pozitivní výsledky. Sporopollein je unikátní látka činící z chlorelly ojedinělý detoxikační prostředek vhodný pro moderního člověka.



Sladkovodní řasa Chlorella Yaeyama s certifikátem Organic
Japonská Chlorella Yaeyama je sladkovodní řasa, pěstovaná v čistém prostředí ostrova Ishigaki. Více než 35 let zkušeností zaručuje nejvyšší kvalitu biotechnologie pěstování i zpracování. Tato japonská chlorella patří k nejvyšší třídě kvalityty v Japonsku i ve světe a proto je také jednou z nejvíce žádaných na světovém trhu.

Složení ve 100g:
Energie 1776kJ
Bílkoviny 67,5g
Sacharidy 2,1g
Tuky 13,4g
Vápník 327mg
Hořčík 279mg
Železo 164mg
Chlorofyl 3,71g
Beta karoten 86,1mg
Vitamín E 22,6mg
Vitamín B12 8 mcg
• excelentní zdroj přírodních vitamínů a minerálů
Obsahuje 19 aminokyselin (včetně všech esenciálních, nezbytných pro lidský organismus), se všemi hlavními vitamíny (kromě vitamínu D který si tělo vytváří samo) a všemi hlavními minerály.
• působí synergicky
Díky přírodní formě a vazbě všech látek je jejich účinnost podstatně vyšší. 3g Chlorelly dodají dostatečné množství vitamínu C. Díky luteinu, přírodnímu pigmentu, chrání oči. O 22% se zvýší schopnost organismu zabudovávat železo (díky přirozené přítomnosti vitamínu C a chlorofylu) a komplexnímu účinku na trávicí systém. Díky obsahu fosforu se lépe vstřebává také vápník
• buněčný regenerátor
Obsahuje přírodní růstový hormon, který stimuluje regeneraci buněk. Výzkumy a studie ukazují, že děti, jedí-li Chlorellu rostou rychleji. Po dosažení našeho růstového maxima, Chlorella dále stimuluje buněčné tkáně k regeneraci a opravuje poškozenou kožní tkáň. Proto se extrakty z řas používají i v nejkvalitnější kosmetice.
• zvyšuje svalový výkon
Jednoznačně zvyšuje výkon a energii. Ovlivňuje totiž kvalitu a velikost i množství červených krvinek a tím dochází k lepšímu zásobování svalů kyslíkem. Přitom zcela bezpečně a přirozeně, na rozdíl od chemických stimulantů.
• upravuje krevní hodnoty
Lékařské studie jednoznačně dokazují, že jíte-li pravidelně Chlorellu, upraví se váš krevní tlak a sníží se vysoká hladina cholesterolu. Bez vedlejších účinků.
• pomáhá imunitnímu systému
V roce 1966 probíhal experiment, který zahrnoval tisíc japonských námořníků. Dostávali 2 g Chlorelly denně. Zjistilo se, že nachlazení a chřipky se snížily o 37% oproti ostatní populaci.
• detoxikační pomocník
Řasa je známá především svojí schopností odstraňovat toxiny a těžké kovy z těla. Od roku 1970 je v Japonsku Chlorella součástí detoxikačních systémů. Skupina odborníků ve své studii prokázala, že Chlorella zvýšila vylučování kadmia u pacientů s akutní otravou kadmiem více než 7x.
• má regulační účinky
Řasa je bohatá na vlákninu a přirozeně zvyšuje peristaltiku střev. Tato účinná pomoc při zácpě nemívá projímavé účinky. Výjimkou jsou situace, kdy je to pro tělo nezbytné, ale po odeznění akutní fáze dojde k přirozené regulaci.
• přirozená zásoba energie
Některé poznatky lékařů ukazují na schopnost zvyšovat množství „využitelné energie“. Tato potravina nedráždí, ale spíše přidává množství energie do našich životních rezerv.
• starý přítel lidstva
Řasa provází lidstvo na naší planetě již od počátku. Ale teprve v polovině 20. století tento poklad lidé znovu objevili. Jako příklad uveďme Japonský plán výživy národa, kdy se Chlorella začala přidávat do kojeneckých mléčných produktů, potravin pro školáky a armádu.

Žádné komentáře:

Okomentovat