Z historického hlediska to není tak dávno, co se jídlo pěstovalo
na poli nebo chovalo na dvorku či v chlévě. Dnes se „vyrábí“. Je plné
chemikálií a „éček“ a jeho výroba, balení i distribuce podléhají
nesčetným zákonům a vyhláškám, které mají zajistit jeho nezávadnost a
kvalitu. Lidé už nemají hlad, netrpí podvýživou a nemocemi s tím
souvisejícími a mají se lépe.
Ale daří se jim opravdu lépe? Myslíme-li na zdraví, a to v souvislosti s jídlem, jídla je dost, ale změnila se jeho kvalita – výživná hodnota. Je bohaté na kalorie a „chudé“ na látky pro naše zdraví nezbytné (vitaminy, minerály, fytolátky, enzymy, antioxidanty, vlákninu atd.). Tedy přesně naopak jak tomu bylo dříve za doby našich babiček. I zdravotní problémy jsou jiné. Zmizely klasické infekční choroby (neštovice, černý kašel, tuberkuloza) a nahradily je infarkty, rakoviny a cukrovky – tzv. choroby civilizační. Ale i na ně se snažíme nějak vyzrát pomocí bypassů, chemoterapií a nepřebernou spoustou různobarevných tabletek – stačí spolknout a budete zdraví. Jenže tak jednoduché to není. Vzdálili jsme se od zdroje zdraví – přírody a zdraví se vzdálilo nám. Je třeba se zastavit a pokorně se vrátit. Jistěže ne o 50 či 100 let zpátky, to by ani nešlo, ale k přírodním zdrojům zdraví, které jsou ověřené tisíciletou praxí a pro naše tělo nejpřirozenější. Základním faktorem, který ovlivňuje naše zdraví, je to, co jíme. A základem veškeré potravy je – zjednodušeně řečeno – zelená tráva.
Nechte se pozvat do světa zelených potravin a poznejte jejich možná pro nás až překvapivou léčivou sílu, kterou nám i v dnešní době nabízejí.
Ale daří se jim opravdu lépe? Myslíme-li na zdraví, a to v souvislosti s jídlem, jídla je dost, ale změnila se jeho kvalita – výživná hodnota. Je bohaté na kalorie a „chudé“ na látky pro naše zdraví nezbytné (vitaminy, minerály, fytolátky, enzymy, antioxidanty, vlákninu atd.). Tedy přesně naopak jak tomu bylo dříve za doby našich babiček. I zdravotní problémy jsou jiné. Zmizely klasické infekční choroby (neštovice, černý kašel, tuberkuloza) a nahradily je infarkty, rakoviny a cukrovky – tzv. choroby civilizační. Ale i na ně se snažíme nějak vyzrát pomocí bypassů, chemoterapií a nepřebernou spoustou různobarevných tabletek – stačí spolknout a budete zdraví. Jenže tak jednoduché to není. Vzdálili jsme se od zdroje zdraví – přírody a zdraví se vzdálilo nám. Je třeba se zastavit a pokorně se vrátit. Jistěže ne o 50 či 100 let zpátky, to by ani nešlo, ale k přírodním zdrojům zdraví, které jsou ověřené tisíciletou praxí a pro naše tělo nejpřirozenější. Základním faktorem, který ovlivňuje naše zdraví, je to, co jíme. A základem veškeré potravy je – zjednodušeně řečeno – zelená tráva.
Nechte se pozvat do světa zelených potravin a poznejte jejich možná pro nás až překvapivou léčivou sílu, kterou nám i v dnešní době nabízejí.
Vlastnosti zelených potravin
Jedná se o potraviny, ne jen o doplněk stravy. Potraviny sytí,
tzn. obsahují celou škálu živin nezbytných pro růst, stavbu a fungování
buněk jednotlivých tkání (vitamíny, minerální látky, bílkoviny a
nukleové kyseliny, enzymy atd.) a čistí
– obsahují takové látky, které napomáhají organizmu zbavovat se odpadu
vznikajícího při metabolizmu buněk (chlorofyl, antioxidanty, vláknina).
Tím dochází k posílení imunitního systému organizmu, který je pak schopen se s riziky a nemocemi utkat s mnohem větším úspěchem.
Jsou zelené, což je způsobeno vysokým obsahem chlorofylu. Ten je znám především pro své dezinfekční vlastnosti. Proto je možné zelenou šťávu použít při ošetření popálenin a kožních zranění. Chlorofyl však pomáhá tělu přijímat železo a napomáhá tak při odstranění chudokrevnosti. Při užívání zelené šťávy – chlorofylu (zeleného „krevního“ barviva rostlin) byl zaznamenán i vzrůst hladiny hemoglobinu (červeného krevního barviva živočichů). Podle odborníků z kalifornské univerzity v Davosu má chlorofyl pozitivní vliv na bohatost mužského spermatu. Za zmínku stojí i jeho schopnost bránit růstu bakterií způsobujících zápach v dutině ústní.
Jsou enzymaticky živé. Obsahují množství aktivních enzymů, které jsou nezbytné pro fungování metabolizmu těla, dýcháním a zažíváním počínaje a regulací tvorby hormonů konče. Procesem výroby a vařením se enzymy v potravě ničí. Získat je můžeme hlavně z čerstvé syrové stravy. Zelené potraviny jsou ideálním zdrojem.
Jsou mírně zásadité. Vařená strava a rafinace potravin způsobují překyselení organizmu, které se často projevuje pálením žáhy. V těle klesá pH a dochází k zatížení imunitního systému. V kyselém prostředí se daří zánětům, infekcím, stoupá kazivost zubů a vzrůstá i riziko vzniku rakoviny. Zelené šťávy dokáží tento stav zvrátit a nastolit znovu rovnováhu.
Poznáte to podle toho, jak rychle pálení žáhy zmizí.
Jsou komplexní a přirozené pro organizmus. Jejich největší silou není jen jejich chemické složení a přírodní forma (pro tělo snadno vstřebatelná), ale nesmírně složitá vzájemná provázanost jednotlivých složek. Právě ona stojí za jejich neobyčejnou účinností
a silou, kterou již po poměrně krátké době užívání na sobě můžeme pozorovat.
O zelených potravinách se dá hodně psát a mluvit, ale jejich účinky pocítíte teprve až je začnete sami používat. Žádná slova nenahradí osobní zkušenost. Tak dobrou chuť.
Jsou zelené, což je způsobeno vysokým obsahem chlorofylu. Ten je znám především pro své dezinfekční vlastnosti. Proto je možné zelenou šťávu použít při ošetření popálenin a kožních zranění. Chlorofyl však pomáhá tělu přijímat železo a napomáhá tak při odstranění chudokrevnosti. Při užívání zelené šťávy – chlorofylu (zeleného „krevního“ barviva rostlin) byl zaznamenán i vzrůst hladiny hemoglobinu (červeného krevního barviva živočichů). Podle odborníků z kalifornské univerzity v Davosu má chlorofyl pozitivní vliv na bohatost mužského spermatu. Za zmínku stojí i jeho schopnost bránit růstu bakterií způsobujících zápach v dutině ústní.
Jsou enzymaticky živé. Obsahují množství aktivních enzymů, které jsou nezbytné pro fungování metabolizmu těla, dýcháním a zažíváním počínaje a regulací tvorby hormonů konče. Procesem výroby a vařením se enzymy v potravě ničí. Získat je můžeme hlavně z čerstvé syrové stravy. Zelené potraviny jsou ideálním zdrojem.
Jsou mírně zásadité. Vařená strava a rafinace potravin způsobují překyselení organizmu, které se často projevuje pálením žáhy. V těle klesá pH a dochází k zatížení imunitního systému. V kyselém prostředí se daří zánětům, infekcím, stoupá kazivost zubů a vzrůstá i riziko vzniku rakoviny. Zelené šťávy dokáží tento stav zvrátit a nastolit znovu rovnováhu.
Poznáte to podle toho, jak rychle pálení žáhy zmizí.
Jsou komplexní a přirozené pro organizmus. Jejich největší silou není jen jejich chemické složení a přírodní forma (pro tělo snadno vstřebatelná), ale nesmírně složitá vzájemná provázanost jednotlivých složek. Právě ona stojí za jejich neobyčejnou účinností
a silou, kterou již po poměrně krátké době užívání na sobě můžeme pozorovat.
O zelených potravinách se dá hodně psát a mluvit, ale jejich účinky pocítíte teprve až je začnete sami používat. Žádná slova nenahradí osobní zkušenost. Tak dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat